”Vi investerar alltid för framtiden”

Det behövs inte många minuter tillsammans med Nõberu of Swedens VD, Iman Khalaf, för att tydligt förstå hans vision för företaget. Han pratar passionerat om både produkter av högsta kvalitet samtidigt som han betonar vikten av att förändra samhällets syn på manlighVD et och manlig skönhetsvård. Man förstår honom. Samhället har en tydlig traditionell bild av hur manlighet ska se ut. Machomän, stora skägg och tuffa killar som inte visar känslor. Nõberu har bestämt sig för att utmana fördomarna och kämpar dagligen för en förändring.

Nõberu of Sweden säljer högkvalitativa skönhetsprodukter för män. Sedan starten 2016 har verksamheten gått spikrakt uppåt och de är redan etablerade i flera länder, bland annat i Mexiko, Österrike och på flertalet europeiska marknader. Webbshopen skickar produkter till världens alla hörn och antal återförsäljare ökar hela tiden. I skrivande stund är de 280 st. berättar Iman och förklarar:

–  Vi väljer våra återförsäljare med stor omsorg. Det är viktigt att vårt varumärke bibehåller sin röda tråd. Vi investerar alltid för framtiden och väljer endast samarbetspartners som delar vår vision.

En stor del av Imans dagar spenderas på resande fot. Han åker runt i hela världen och håller i visningar och utbildar frisörer och barberare, samtidigt som han säljer in Nõberu’s produkter till salongerna han besöker. Att vara ute bland konsumenterna och presentera varumärket är en stor del av strategin menar Iman och tydliggör hur viktigt det är att vara där konsumenten befinner sig:

–  Jag träffar mängder med människor när jag är ute och reser. Jag vill att alla återförsäljare och kunder ska få en bredare kunskap om Nõberu och vad vi står för. Förutom att sälja in produkter tar vi kampen mot samhällets syn på manlighet. Vart jag än kommer känner folk igen fördomarna kring hur en man ”bör” vara. Kan vi döda det synsättet och samtidigt öka vår omsättning finns det ingen som är gladare än jag.

Framtiden ser ljus ut, säger Iman, och berättar om drömmen att få tillväxt hos stora modevaruhus och flygplatser. Nya produktlanseringar och koncept ligger runt hörnet och nyligen flyttade de till större lokaler för att kunna lägga i nästa växel. Två år i rad har Nõberu dessutom blivit nominerade i Swedish Beauty Awards för bästa skönhetsprodukt, berättar Iman och tillägger:

–  Det är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Vi tummar aldrig på kvalitén och vi krigar dagligen för våra värderingar. Med den inställningen är det svårt att misslyckas.