Uddetorp invest säljer everywhere communication till it-jätten consid

Den första december tar Consid över verksamheten i kommunikationsbyrån Everywhere Communication. Uddetorp Invest har varit majoritetsägare i Everywhere sen starten 2018.

På kort tid har byrån lyckats etablera sig med besked på den redan byråtäta marknaden i Borås. Guld i Publishingpriset, Guld i Din Bästa Sida och nominering med vinstchans i Svenska Designpriset. Utmärkelserna har haglat över den lilla kommunikationsbyrån med sex anställda som sedan start huserat i Knalleland. På kundlistan finns Ellos, Boråstapeter, Eton, Jotex, Cernera Fastigheter och Nõberu of Sweden – för att nämna några.

Konsultbolaget Consid köpte nyligen upp den prisbelönta reklambyrån Mecka i Borås och har idag över 1000 anställda fördelade på 22 kontor i landet. Köpet av Everywhere är ytterligare ett steg mot visionen att skapa ett Sverige i digital framkant genom att stärka upp kommunikationserbjudandet.

Everywhere startades av investmentbolaget Uddetorp Invest och Oskar Malmén, Investment Manager, är nöjd med affären:

– Consid är helt rätt ägare att ta vidare verksamheten. Vi är trygga med att personalen blir väl omhändertagen och får större möjlighet till utveckling med sin nya arbetsgivare. För kunderna finns det bara fördelar då Consid har en större bredd i sitt erbjudande. Han fortsätter:

– Vi har under en tid genomfört ett strategiskt arbete i Uddetorp Invest. De försäljningar vi gjort i år går helt i linje med detta arbete. Som investmentbolag ser vi ständigt över våra innehav och säljer då rätt affär med rätt ägare dyker upp. Just nu tittar vi på nya investeringsmöjligheter samtidigt som vi satsar rejält i t.ex. Cernera Fastigheter och Nõberu of Sweden där vi ser goda förutsättningar för stark tillväxt framöver.

Efter bara några få veckors förhandling signerades avtalen och verksamheten tas över av Consid den 1 december 2020.

För frågor: Oskar Malmén, +46 730 97 40 08

 

Uddetorp Invest investerar i bolag som vill växa och utmana sin bransch. Vi omvandlar modiga idéer till affärer att vara stolta över. Den huvudsakliga verksamheten är aktivt hel- eller delägande i tillväxtbolag.