Franskt koncept med svensk twist – mitt i Borås

Som få boråsare kunnat undgå slog restaurangen Balthazar nyligen upp portarna i Pallashuset. Att satsningen är efterlängtad i Borås märktes tydligt vid öppnandet på nationaldagen. Sedan öppningsdagen är det en välbesökt plats, både vid frukost, luncher och kvällar.

Bakom konceptet står Borås mest kända restaurangbröder: Nima, Milad och Soroush Ramezankhani som nu har slagit sig ihop med Robin Andersson och Neil Walker.

Lokalen är uppdelad i en deli/bakery/kafédel och en restaurangdel. Till detta finns en uteservering med utsikt över Viskan, med plats för ett hundratal personer.

Kommer du till Balthazar inifrån, via gallerian, är det första du möts av välfyllda diskar med ostar, charkuterier, nybakat bröd och små bakverk. Här kan du plocka upp något snabbt, eller stanna för en god frukost, lunch eller fika.

Restaurangen erbjuder en internationell meny med ett stort fokus på lokala råvaror. Rätterna är inspirerade av det franska köket men med en svensk twist och svenska råvaror. Här kan du äta allt från bouillabaisse, Chef´s burger till ostron och champagne. Rätterna är av högsta klass men till rimliga priser.

– Vi har skissat på den här planen en längre tid. Grundtanken var att öppna något som inte konkurrerar med våra andra ställen samt att göra något som passar in på marknaden, säger Nima Ramezankhani.

– Balthazar ska vara en plats för alla att känna sig hemma på. Hos oss ska du vara säker på att du får riktigt bra mat och om du beställer en favoriträtt en gång ska det vara samma smakupplevelse nästa gång du beställer. Vi vill också överraska. Vi inspireras av olika intryck vi får både i Sverige och på resor utomlands. Det präglar maten vi serverar, fortsätter Nima.

Efter sommaren öppnar boulebaren en våning upp. Den ger möjligheter till att kunna göra större events och erbjuda annat än mat. Boulebaren kompletterar hela konceptet – det blir något nytt som Borås inte sett tidigare.

Pierre Höglund tillbaka i ny roll

Vi är glada att kunna välkomna Pierre Höglund tillbaka till Uddetorp Invest som operativ chef. Pierre har varit hos oss i många år som ekonomichef, men lämnade sin tjänst under föregående år…

Läs mer

Säljstart av Vyn på Bergdalen

Den 15 november är det säljstart av Vyn – 43 lägenheter med generösa balkonger i ett högt, soligt läge och fantastisk utsikt över Borås. Det blir ett inbjudande boende som passar små…

Läs mer