Våra investe­ringar Viskan group
NYA SATSNINGAR SKA GE BORÅSARNA SVERIGES BÄSTA CAFÈ Under våren genomfördes en omfattande förbättring av Café Viskans anläggningar då man bytte grafiskt manér, uppdaterade inredningen och effektiviserade processerna i köket.

Viskan Group består av eldsjälar som arbetar för att ge människors vardag en välförtjänt guldkant. Viskan Group etablerades tillsammans med bröderna Ramezankhani och har sitt  ursprung och huvudsakliga verksamhet i restaurangbranschen. Verksamheterna i gruppen har vunnit flera utmärkelser som exempelvis DI Gasellföretag och omnämnanden i White Guide.

 

Café Viskan i centrum skapade nya sittplatser vilket innebär att de numera kan erbjuda upp till 330 gäster att besöka caféet samtidigt. Den kanske största förändringen var att man valde att stänga igen ”Viskans vinbar” efter många år för att satsa på ett nytt koncept – Viskan Fusion. Den nya satsningen innebar en investering i form av ombyggnation och inredning av lokalen samt konceptualisering. Viskan Fusion har tagits emot väl och erbjuder mat med inspiration från det asiatiska och sydamerikanska köket.

Kunderna är lojala och att försäljningen under 2019 ligger i linje med planerat både i Café Viskans och Balthazars verksamheter. Efterfrågan på bordsbokningen hos Balthazar är stabil och de har många återkommande besökare i caféverksamheterna.

 

Sammantaget ger fördyringar i årets investeringar ett negativt resultat som är sämre än förväntat. Många av de investeringar som gjorts, som utökning av antalet sittplatser på såväl Café Viskan i centrum som i Knalleland, ger ökade intäktsmöjligheter på sikt.

”Café Viskan i centrum skapade nya sittplatser vilket innebär att de numera kan erbjuda upp till 330 gäster att besöka caféet samtidigt.”
Våra investe­ringar Vi erbjuder investering för entreprenörer och bolag som vill växa och utmana sin bransch. Vi omvandlar modiga idéer till affärer att vara stolta över. Läs mer om våra bolag och historien bakom dem.