Våra investe­ringar Viskan group
Balthazar har tagit boråsarna med storm 2018 års största händelse för Viskan Group var utan tvekan lanseringen av Balthazar i början av sommaren. Tillsammans med sina andra verksamheter i Borås har man nu tagit ett ännu bättre helhetsgrepp om marknaden och cementerat sin roll som det självklara valet för Boråsare som träffas och umgås.

Viskan Group består av 90 eldsjälar som arbetar för att ge människors vardag en välförtjänt guldkant. Viskan Group etablerades tillsammans med bröderna Ramezankhani och har sitt ursprung och huvudsakliga verksamhet i restaurangbranschen. Längst vägen har koncernen investerat i bolag från andra branscher. Verksamheterna i gruppen har vunnit flera utmärkelser som t.ex. DI Gasellföretag och omnämnanden i White Guide.

 

2018 var ett utmanande år för restauranger i hela landet. I början av året drabbades vi av en extremkyla, vilket gjorde att folk stannade hemma istället för att gå ut och umgås. Hela branschen jobbade i motvind och utmaningarna visade sig hos alla Viskan Groups verksamheter. Den unika vädersituationen hängde i även under sommaren, då vi istället drabbades av en ihållande och extrem värme vi inte upplevt på många år.

Det gjorde att både turister och människorna från Borås valde att åka iväg under en period då Viskan Groups verksamheter vanligtvis har bra omsättning och hög uppslutning med gäster.

 

Trots dåliga förutsättningar gjorde man ett starkt år. Strax innan semestern drog igång öppnades dörrarna till Balthazar, närmare bestämt på nationaldagen. Projekteringen drog ut på tiden men när man väl öppnade fick restaurangen och caféet ett fantastiskt mottagande. Boråsarna gav maten och servicen otrolig respons och visionen om att skapa den perfekta mötesplatsen var ett faktum. Trots att man öppnade precis i början av sommarvärmen slog man budgeten redan första månaden. De har gjort det varje månad sedan dess.

”Verksamheterna i gruppen har vunnit flera utmärkelser som t.ex. DI Gasell- företag och omnämnanden i White Guide”
Våra investe­ringar Vi erbjuder investering och infrastruktur för entreprenörer och bolag som vill växa och utmana sin bransch. Vi omvandlar modiga idéer till affärer att vara stolta över. Läs mer om våra bolag och historien bakom dem.