Starka lokala varumärken

Med huvudkontor och stort fastighetsbestånd i Borås har det fallit sig naturligt att Uddetorp Invest främst engagerat sig i verksamheter i Borås med omnejd. Verksamheterna återfinns inom områdena Fastigheter, Hotell & Restaurang samt Skönhet & Hälsa.

Cernera

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag äger, förvaltar, förädlar och utvecklar Cernera kommersiella fastigheter i utvalda tillväxtregioner. Cernera är en etablerad aktör inom bostadsutveckling och en engagerad fastighetsägare som arbetar aktivt för en levande stadsmiljö, där människor vill leva, bo och jobba. Verksamheten organiseras i två affärsområden: Förvaltning och fastighetsutveckling, samt Bostadsutveckling. Bolaget har en egen förvaltningsvolym på drygt 1,2 miljarder kronor och utöver det en projektportfölj med cirka 1 800 byggrätter för bostäder i olika skeden.

Onyx

Onyx är med sina tre anläggningar marknadsledande inom friskvård i Borås. ”Vi ska ge människor energi att leva livet” lyder företagets vision, och som den antyder är Onyx mer än ett traditionellt gym. Onyx är en mötesplats för många tränande boråsare – från unga människor till familjer och pensionärer. Onyx bedriver även rehabiliteringsverksamhet genom bland annat sjukgymnastik, KBT och akupunktur.

Café Viskan/Viskans vinbar

Viskan strävar efter att utveckla restaurang- och caféverksamheter som tillför människorna och staden såväl mat- och dryckeskultur som trevliga miljöer och mötesplatser. Med namnet hämtat från ån Viskan har de tre Viskan-caféerna blivit självklara mötesplatser för alla boråsare och stadens besökare. I anslutning till Café Viskan Centrum driver man även en mycket populär vinbar med en internationell meny i ständig förändring. Fokus ligger på att hitta balansen mellan tillgänglighet och exklusivitet, inte minst genom inredningsval, för att locka breda målgrupper.

Sköna Nätter

Med sitt prisvärda boende, personliga atmosfär och bekväma promenadavstånd till Borås city attraherar Hotell Sköna Nätter olika målgrupper – affärsresenärer, projektboende, barnfamiljer och gruppresenärer. Hotellet är trestjärnigt och har 66 rum och 120 bäddar. Sedan maj 2017 är Sweden Hotels, som hotell Sköna Nätter ingår i, en del av Best Westerns Hotel & Resorts.

Syskonen Andersson

Syskonen Andersson är en lunch- och cateringrestaurang som dagligen serverar högklassig husmanskost till sina upp till 500 lunchgäster. En stor kärlek till maten och ett tydligt fokus på service präglar varumärket och bidrar till att gästerna hittar dit, om och om igen.

Uddetorp Säteri

Strax norr om Borås ligger Uddetorp Säteri – en hänsynsfullt renoverad sätesgård, med anor från 1500-talet. Här erbjuds unika fest- och mötesmöjligheter för såväl den lilla konferensen eller middagen i mangårdsbyggnaden som det stora bröllopet eller jubileet i ladugården. Säteriets unika yttre och inre miljö har även attraherat reklambyråer som hyrt miljöerna för fotografering.

Nõberu of Sweden

Nõberu of Sweden är skönhetsprodukter för medvetna män som bryr sig om sitt utseende och uppskattar hög kvalitet. Varumärket lanserades våren 2016 och delas in i fyra produktsegment: Skin, Beard, Hair och Shave. Sedan starten har Nõberu of Swedens verksamhet gått rakt uppåt och varumärket är redan etablerat i 14 länder och man har fler än 130 återförsäljare runtom i Europa. Bland återförsäljarna finns bland annat NK, flygplatserna och Skandium i London.