Två starka profiler till styrelsen i Nõberu of Sweden

Nõberu of Sweden fortsätter vinna stora framgångar i Europa. Nu väljs två tunga profiler till styrelsen. En av dem är Jan Borghardt, tidigare chefsdesigner och senior advisor på Eton Shirts, som blir ny ordförande.

Som entreprenör, modedesigner och senior advisor är Jan Borghardt en välkänd profil i Sverige och runtom i världen. Bland annat har han etablerat Eton Shirts på internationellt ledande varuhus som Harrod´s, Selfridge och Bloomingdale´s.

– Nõberu of Sweden har på kort tid lyckats utmärka sig som premiumvarumärke inom skönhetsvård för män, ett segment som inte talats så mycket om tidigare men som ligger helt rätt i tiden. De vågar sticka ut och tala om att de vill förändra synen på manlighet. Jag ser mycket fram emot att tillföra mina erfarenheter i styrelsen och tillsammans med de andra kreativa personligheterna i bolaget fortsätta lyfta varumärket på marknaden både i Sverige och utomlands, säger Jan Borghardt.

Det andra nya namnet i styrelsen är Hanna Moisander som har bred erfarenhet av e-handel och logistik hos modeföretaget Nelly där hon bland annat arbetat med processutveckling. Hon har även varit med och byggt upp zoozoo.com och har under de senaste åren varit verksamhetsansvarig i nätverket E-handelsstaden Borås.

– Det känns väldigt roligt att få bidra med min kompetens i styrelsearbetet i ett snabbväxande bolag som Nõberu of Sweden. Jag har flera idéer för framtiden och ser även uppdraget som en möjlighet att sätta mig in i en snabbväxande bransch, säger Hanna Moisander.

Med de nya styrelsemedlemmarna vill Nõberu of Sweden ge en större bredd i styrelsearbetet.

– Vi har fått två grymma tillskott till styrelsen. Jan Borghardt är en förebild i sitt entreprenörskap – en person som visar att bara man vill så är allt möjligt. Han har också enorm erfarenhet och kunskap från modebranschen. Vi fick kontakt för några månader sedan när jag ringde upp honom och frågade om jag fick bjuda honom på lunch för att berätta om vårt bolag och diskutera möjligheterna till ett samarbete. Han gillade vårt koncept skarpt och på den vägen är det, säger Iman Khalaf, vd i Nõberu of Sweden. Han fortsätter:

– Hanna Moisander är en stark personlighet med drivkraft och med en kompetens inom It-området som är väldigt viktig för oss. Eftersom vi är ett företag som stävar mot jämställdhet på alla plan är det också på tiden att vi väljer in en kvinna i styrelsen.

Förutom Jan Borghardt och Hanna Moisander består Nõberu of Swedens styrelse av ledamöterna Iman Khalaf, vd i Nõberu of Sweden, Johan Lindell, brand manager i Nõberu of Sweden, Robert Smith, vd i Uddetorp Invest samt Martin Smith, vice vd i Uddetorp Invest AB.

Från vänster på bilden: Iman Khalaf, Martin Smith, Robert Smith, Johan Lindell, Hanna Moisander och Jan Borghardt. 

Uddetorp Invest rekryterar HR-chef för koncernen

I början av september tillträdde Ann-Helen Segota som HR-chef inom Uddetorp Invest AB. I sin roll har hon det övergripande ansvaret för att säkra koncernen som en attraktiv arbetsgivare. Hon ska också…

Läs mer