Franskt koncept med svensk twist – mitt i Borås

Som få boråsare kunnat undgå slog restaurangen Balthazar nyligen upp portarna i Pallashuset. Att satsningen är efterlängtad i Borås märktes tydligt vid öppnandet på nationaldagen. Sedan öppningsdagen är det en välbesökt plats, både vid frukost, luncher och kvällar.

Bakom konceptet står Borås mest kända restaurangbröder: Nima, Milad och Soroush Ramezankhani som nu har slagit sig ihop med Robin Andersson och Neil Walker.

Lokalen är uppdelad i en deli/bakery/kafédel och en restaurangdel. Till detta finns en uteservering med utsikt över Viskan, med plats för ett hundratal personer.

Kommer du till Balthazar inifrån, via gallerian, är det första du möts av välfyllda diskar med ostar, charkuterier, nybakat bröd och små bakverk. Här kan du plocka upp något snabbt, eller stanna för en god frukost, lunch eller fika.

Restaurangen erbjuder en internationell meny med ett stort fokus på lokala råvaror. Rätterna är inspirerade av det franska köket men med en svensk twist och svenska råvaror. Här kan du äta allt från bouillabaisse, Chef´s burger till ostron och champagne. Rätterna är av högsta klass men till rimliga priser.

– Vi har skissat på den här planen en längre tid. Grundtanken var att öppna något som inte konkurrerar med våra andra ställen samt att göra något som passar in på marknaden, säger Nima Ramezankhani.

– Balthazar ska vara en plats för alla att känna sig hemma på. Hos oss ska du vara säker på att du får riktigt bra mat och om du beställer en favoriträtt en gång ska det vara samma smakupplevelse nästa gång du beställer. Vi vill också överraska. Vi inspireras av olika intryck vi får både i Sverige och på resor utomlands. Det präglar maten vi serverar, fortsätter Nima.

Efter sommaren öppnar boulebaren en våning upp. Den ger möjligheter till att kunna göra större events och erbjuda annat än mat. Boulebaren kompletterar hela konceptet – det blir något nytt som Borås inte sett tidigare.

CFO till Uddetorp Invest

Är du affärsinriktad , analytisk och med bred erfarenhet av ledande befattning inom ekonomi? Då är det kanske du som är vår nya CFO. Läs mer och ansök här »

Läs mer

Planerna för Pallas Tower tar fart

Lägenheterna i Pallas Tower, vårt samarbetsprojekt med Järngrinden, planeras för fullt. Vårt nya landmärke i Borås kommer att rymma allt från smarta ettor, tvåor och treor till stora våningar – alla med…

Läs mer

Cernera förvärvar fastigheten Armbåga 1

Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor genom förvärv av fastigheten Armbåga 1 i Borås. Armbåga 1 ligger i ett kommersiellt attraktivt område i Knalleland, nära Borås…

Läs mer

Snart säljstart för Lorensberg 3

På söndag den 11 mars påbörjas försäljningen av bostäderna i brf Lorensberg. Säljstart sker kl 09.00 hos Fastighetsbyrån, Allégatan 59 i Borås. Lorensberg 3 ligger centralt, fem minuter från Borås city och i…

Läs mer

Uddetorp Invest söker business controller

Är du analytisk och vill bidra till tillväxtresan för några av våra starkaste varumärken? Då kanske du är vår nya business controller. Läs mer och ansök under Karriär.

Läs mer

Cernera förvärvar fastighet i Villastaden, Borås

Cernera utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av fastigheten Svanen 6 i Borås. Svanen 6 ligger i ett attraktivt område i Villastaden, på Sturegatan 52, och omfattar 6 lägenheter om totalt cirka 700…

Läs mer

Cernera söker projektadministratör

Är du Cerneras blivande projektadministratör som vill växa och utvecklas tillsammans med oss? Nu söker vi dig som vill få chansen att vara delaktig i några av landets mest spännande utvecklingsprojekt. Läs mer under Karriär.

Läs mer

Uddetorp Invest säljer Barbershop

Strax före årsskiftet såldes bolaget Barbershop i Borås AB som varit helägt av Uddetorp Invest. Ny vd i bolaget är Anna Nordh. Verksamheten kommer att ha samma namn som tidigare.

Läs mer