Cernera förvärvar fastigheten Armbåga 1

Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor genom förvärv av fastigheten Armbåga 1 i Borås.

Armbåga 1 ligger i ett kommersiellt attraktivt område i Knalleland, nära Borås Arena. Idag finns bland andra Play Nöjesdistribution och Aventi i fastigheten och det finns utrymme för fler hyresgäster.

Fastigheten byggdes 1898 med tillbyggnader 1909 och 1915. På 1990-talet renoverades den till kontors-och industrihotell. Kontorsytorna i fastigheten är moderna och väl uppdaterade. Lagerytorna är flexibla och det finns både lastbrygga, hissar samt port i marknivå.

– Armbåga ligger strategiskt bra till i ett av Borås starkaste handelsdistrikt, nära även till flera restauranger och bostadsområden. Det finns också bra parkeringsmöjligheter. Lokalerna är välskötta och vi ser en bra utvecklingspotential i fastigheten, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Ytorna i byggnaderna fördelar sig i dagsläget såsom ca 4.600 kvm kontor och resterande kvm lager.

I dagsläget är allt uthyrt men några attraktiva kontors- och lagerytor kommer att bli hyreslediga under 2018.

– Cernera jobbar långsiktigt för ett attraktivt Borås och sätter kundens behov i fokus. Därför ser vi dem som rätt köpare, säger Mikael Gunnarsson, representant för säljarna.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.

Snart säljstart för Lorensberg 3

På söndag den 11 mars påbörjas försäljningen av bostäderna i brf Lorensberg. Säljstart sker kl 09.00 hos Fastighetsbyrån, Allégatan 59 i Borås. Lorensberg 3 ligger centralt, fem minuter från Borås city och i…

Läs mer

Uddetorp Invest söker business controller

Är du analytisk och vill bidra till tillväxtresan för några av våra starkaste varumärken? Då kanske du är vår nya business controller. Läs mer och ansök under Karriär.

Läs mer

Cernera förvärvar fastighet i Villastaden, Borås

Cernera utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av fastigheten Svanen 6 i Borås. Svanen 6 ligger i ett attraktivt område i Villastaden, på Sturegatan 52, och omfattar 6 lägenheter om totalt cirka 700…

Läs mer

Cernera söker projektadministratör

Är du Cerneras blivande projektadministratör som vill växa och utvecklas tillsammans med oss? Nu söker vi dig som vill få chansen att vara delaktig i några av landets mest spännande utvecklingsprojekt. Läs mer under Karriär.

Läs mer

Uddetorp Invest säljer Barbershop

Strax före årsskiftet såldes bolaget Barbershop i Borås AB som varit helägt av Uddetorp Invest. Ny vd i bolaget är Anna Nordh. Verksamheten kommer att ha samma namn som tidigare.

Läs mer

Ny adress för vårt huvudkontor

Den 15 december byter Uddetorp Invest adress och flyttar huvudkontoret till fastigheten Merkurius på Stora Torget mitt i Borås. Merkurius är en del i Cerneras fastighetsbestånd och har under den senaste tiden…

Läs mer

Första kvartalsrapporten för Cernera

Från och med Q3 tar Cernera fram kvartalsrapporter för bolaget. Den första kvartalsrapporten finns att läsa under fliken Finansiella rapporter, där du även hittar årsredovisningar för koncernens samtliga bolag. Du kan även…

Läs mer

En del av Uddetorp Invest

Som ni säkert noterat på produktbladsmallarna i mallverktyget så finns en liten logotyp ”En del av Uddetorp Invest” inlagd. Tanken är att vi framöver tydligare ska visa koncerntillhörighet och på så sätt stärka varandra…

Läs mer